top of page

Fırat Nehri ve Atatürk Barajı’nda Kanyon Keyfi

Adıyaman’ın Gerger ilçe sınırları içerisinde yer alan, Atatürk Barajı ile Fırat Nehri’nin birleşme noktasında yer alan Gerger Kanyonu ilk turistlerini ağırladı

Doğal görüntüsüyle büyüleyen fakat bugüne kadar yerli ve yabancı turist ağırlamayan Gerger Kanyonu ilk misafirlerini ağırladı. Bünyesinde birçok kanyonları bulunduran Gerger Kanyonları, turizmci Bilal Mente’nin girişimleriyle ilk yerli turist kafilesi bölgede feribotla gezdi.

Belediye Başkanı Zeynal Aslan tarafından Şahin tepesindeki kıl çadırda karşılanan turistler, burada feribota binerek kanyonu gezmeye başladı.

Doğal görüntüsüyle turistleri büyüleyen kanyonların gezintisi yaklaşık 3 saat sürdü. Gezi Nissibi köprüsünde son buldu. Mersin’in Silifke ilçesinden gelen 'Poyraz Doğa Gezginleri' adlı yerli turistlerin gezisinin bitiminde bir grup yabancı turistte feribotla kanyonları gezdi.

Gerger Belediye Başkanı Zeynel Aslan, ilk kafilenin gelmesinde büyük emekleri olan Turizmci Bilal Mente'ye teşekkür ederek, “Gerger’de bulunan doğa harikası kanyonların tanıtımında büyük bir rol oynaması beklenen bu etkinlikten dolayı Bilal Mente’ye ve Poyraz Doğa Gezginleri grubuna teşekkür ediyorum. Birçok doğa harikasını bünyesinde bulunduran Gerger’de istenilen turizm yoğunluğunun yaşanması gerekiyor. Bu hem ilçemizin tanıtımında hem de ekonomik olarak girdi sağlanmasına neden olacak” dedi.

Turistler ise, gördükleri manzara karşısında büyülendiklerini ve bugüne kadar bu doğa harikasının tanıtılmamasının büyük bir eksiklik olduğunu aktardı.

.

Etiketler:

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page