top of page

Gerger Kanyonları İlk Turist Kafilesini Ağırladı

Gerger Kanyonları İlk Turist Kafilesini Ağırladı Gerger Kaymakamlığının bir dizi çalışması ile turizme kazandırılan Gerger kanyonları, nihayet yerli turist almaya başladı.

Gerger Kanyonları İlk Turist Kafilesini Ağırladı

Gerger Kaymakamlığının bir dizi çalışması ile turizme kazandırılan Gerger kanyonları, nihayet yerli turist almaya başladı.

Gerger Kaymakam'ı Ömer Bilgin tarafından yapılan bir dizi çaılşma ile Türkiye'de gündeme getirilen Gerger Kanyonlarının ilk turist kafilesini Nemrut dağı milli parkı görevlisi Bilal mente'nin rehberliği eşliğinde Gerger ilçesine getirildi.

Bu doğa harikası kanyonların varlığını ülkeye duyurmak amacı ile Bilal Mente önderliğinde 30 kişilik POYRAZ DOĞA GEZGİNLERİ adlı grup Gerger ilçesine getirildi. Burada Belediye başkanı Zeyne Aslan tarasfından karşılanan turist grubuna daha sonra Şahintepe'de çay ikram edildi. Daha sonra Taraksu (Dragso) köyündeki feribotla yine aynı köydeki iskelede başlayan yolculuk Nissibi köprüsüne kadar devam etti.

Yaklaşık 3 saat süren yolculuk, başlanan noktadan son buldu. Bu doğa harikasını çok beğenen Turist kafilesi görsel olarak böyle bir potansiyelin ilk defa farkında olduklarını kaydettiler. Daha sonra Almanyadan gelen turist kafilesi tura katıldı.

Böylece Gerger ilçesi ilk defa bir turist kafilesine ev sahipliği yaparak bu konuda bir ilki gerçekleştirdi.

Gerger HABER

Etiketler:

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page