top of page

Nemrut Dağı Milli Parkın ilkbahar görünümü


28 Nisan 2020 tarihinde Nemrut Dağı Milli Parkında objektifime yansıyan o güzel kareler

Nemrut Dağı Milli Parkı’nda zengin tarihi değerlerin yanında kültürel yapı da oldukça zengin bir çeşitliliğe sahip ve bu miras günümüze kadar ulaşıyor. Köy evleri, kadınların günlük hayatlarında hala kullandıkları geleneksel renkli giysiler, el sanatları ve yöreye has yemekler korunan kültürel değerlerin önemli unsurları. Bazı bitki ve hayvan türleri yöre halkı kültürünün bir parçası olarak tıbbi, aromatik ve gastronomik maksatlarla hala kullanılıyor.

Hoşgörü, dayanışma ve saygıya dayalı geleneksel hayat tarzı; yöre halkının uyum içinde yaşamasına imkan tanıyor ve bu da ziyaretçilere misafirperverlik olarak yansıyor. Yöre halkı tarafından özel anlam atfedilen efsaneler, define öyküleri ve ziyaret edilen yatır, türbe ve ziyaretgâhlar da korunan yerel kültürel mirasın örnekleri arasında yer alıyor.

Milli parkta, günübirlik kamp alanları bulunuyor. Ayrıca milli park tabiat yürüyüşleri, yaban hayatı gözlemi ve fotoğraf meraklıları için seyrine doyum olmayan Dünyaca meşhur güneşin doğuşunun en güzel seyredilebileceği manzarasıyla foto safari gibi faaliyetler için eşsiz güzellikleri gözler önüne seriyor.

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR

 

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page